Betingelser

Bestillingsportalen er for deg som:

1) skal begynne/går på Vg1 ved en offentlig videregående skole i Troms, Finnmark, eller Nordborg VGS.

2) skal begynne/går i innføringsklasse for minoritetsspråklig ved en offentlig videregående skole i Troms og Finnmark fylkeskommune. 

3) har ungdsomsrett eller voksenrett og begynner første gang på Vg1.

Du kan bare bestille én datamaskin gjennom fylkeskommunens avtaler. Prisene er rabattert av Troms og Finnmark Fylkeskommune og fylkeskommunen kontrollerer bestillingene. 
Dersom du bestiller mer enn én datamaskin, eller ikke oppfyller vilkårene, vil du bli fakturert full pris uten rabatt. Fylkeskommunen sjekker fortløpende kjøpslister og sender tilleggsfaktura i etterkant. 

Ordningen med rabatterte priser gjelder kun ved kjøp av maskin gjennom fylkeskommunens avtaler. Alle elever kan søke utstyrstipend fra Lånekassen. 

Dersom du ved bestillingstidspunktet ikke oppfyller vilkårene, vil bestillingen bli avvist. 

Du kan lese mer om ordningen på fylkeskommunens nettsider.

 

  

BESTILLING: 

Etter fullført bestilling vil ordre sendes til Troms og Finnmark fylkeskommune for godkjenning. Bestillingen blir effektuert så fort den er godkjent av fylkeskommunen, og du vil motta en ordrebekreftelse på e-postadressen du registrerte ved bestilling. Om din ordre blir avvist av fylkeskommunen, vil du motta en epost som informerer om dette.

 

PRIS OG BETALING: 

Prisen på PC i bestillingsportalen er totalpris etter at fylkeskommunens rabatt er trukket fra. 

Forsikring- og tilbehørskostnader kommer i tillegg dersom du velger dette. Ordresum inkludert forsikring- og tilbehørkostnader framkommer før du bekrefter ordren, og på ordrebekreftelsen du mottar på e-post.

 

LEVERANSER: 

Det er 5-6 virkedager leveringstid på bestillinger som skal sendes med Posten og til nærmeste postkontor. Elkjøp vil informere deg når pakke er klar til uthenting på nærmeste postkontor. Elkjøp vil kreve at du dekker returkostnadene dersom du ikke henter pakken på postkontoret. Å unnlate å hente pakken er ikke det samme som å benytte seg av angreretten. Dersom du ønsker å benytte deg av angreretten, må du hente ut pakken, fylle ut angrerettskjemaet og returnere pakken til adressen som er oppgitt på skjemaet.

Skal du ha PC til skolestart må du bestille innen følgende datoer: 

Levert til nærmeste postkontor: 16. august 2021. 

 

DINE RETTIGHETER:

Kjøpet omfattes av forbrukerkjøpsloven som blant annet gir deg 5 års reklamasjonsrett. Hvis du oppdager feil eller mangel på produktet, må du informere Elkjøp innen rimelig tid, ellers kan retten til reklamasjon bortfalle. 

 

GARANTI: 

Det er 3 års garanti på PC-er bestilt gjennom avtalen med Troms og Finnmark fylkeskommune.

 

GARANTIENS OMFANG: 

Produktgarantien gjelder fabrikasjonsfeil som oppstår under garantiperioden. Produsentens garantivilkår gjelder. Produktgarantien gjelder ikke feil som oppstår ved at du selv har endret på produktets funksjon eller utseende, f.eks. ombygging, oppgradering eller annen konfigurering av produktet uten skriftlig godkjennelse fra Elkjøp. Du blir belastet for kostnader relatert til feilsøking dersom det viser seg at feilen er oppstått som følge av feil håndtering eller feil innstillinger.

 

RETURRETT: 

Du har angrerett etter angrerettloven. Det innebærer at du kan angre kjøpet innen 14 dager etter at du har mottatt PC-en. For å ha rett til å angre kjøpet, kan du kun bruke PC-en i den utstrekning som kreves for å bedømme om du er fornøyd med den, normalt er dette én gang. PC-en skal returneres komplett, inkl. tilbehør som bruksanvisning, batterier m.m. Du har ansvar for transporten tilbake til Elkjøp. 

Dersom du ønsker å returnere PC-en, må du fylle ut angrerettskjemaet som du fikk på e-post sammen med ordrebekreftelsen. Skjemaet skal følge PC-en når du returnerer den. Du kan sende PC-en til den adressen som er oppgitt på angrerettskjemaet. Du må selv dekke returkostnadene.

 

UHELLSFORSIKRING: 

Standard og Kraftig-pc er dekket av en 3 års uhellsforsikring.

Uhellsforsikringen dekker hendelser som strukturell svikt, søl av veske i tastatur og støtskader.

Dersom du ønsker å benytte uhellsforsikringen, må du ta bilde av skaden og fylle ut Elkjøps elektroniske serviceskjema under Service & Support.

Les mer om uhellsforsikringen i forsikringsvilkårene under punk 6.3-C Ulykkesskadebeskyttelse ("USB")

 

KREDITTKORTBETALING: 

Elkjøp tilbyr betaling via VISA eller Mastercard. Du fyller inn kortnummer, kortets utløpsdato og CVC-kode i betalingsvinduet. Du vil også bli bedt om å identifisere deg med 3DSequre, for din og vår sikkerhet. Ved bestilling i portalen blir korttransaksjonen autorisert, og avtalt beløp blir reservert på din konto/kort. Hvis kortutsteder ikke godkjenner betalingen vil bestillingen avbrytes, og du vil få muligheten til å prøve å gjennomføre betalingen på nytt. Alle transaksjoner som har gyldig autorisasjon blir sendt til Fylkeskommunen for godkjenning. Når bestilling er godkjent av Fylkeskommunen blir beløpet trukket fra kontoen/kortet. Levering av varen skjer i henhold til avsnittet ”Leveranser” over. 

All betalingsinformasjon håndteres av PayEx som er autorisert PSP (Payment Service Provider). Alle transaksjoner prosesseres med SSL (Secure Sockets Layer) i kryptert form, for å tilby et høyt sikkerhetsnivå for kunden. PayEx er også sertifisert i overensstemmelse med de internasjonale sikkerhetsstandardene PCI DSS.

 

PERSONOPPLYSNINGER:

Når du legger inn din bestilling hos oss, oppgir du personopplysninger som navn, adresse og fødselsdato. I forbindelse med din registrering og bestilling godkjenner du at vi lagrer og bruker opplysningene for å kunne fullføre handelen med deg. Vi dokumenterer også all kommunikasjon vi har med deg via telefon og e-post for å kunne gi deg den servicen du forventer av oss. Opplysningene slettes når dine rettigheter etter forbrukerkjøpsloven utløper, dvs. fem år etter at du kjøpte PC-en. 

Elkjøp deler aldri dine personopplysninger med en tredjepart. I følge loven om personopplysning har du rett til å få tilgang til informasjonen vi har registrert om deg. Om disse er feilaktige, ufullstendige eller irrelevante, kan du kreve at informasjonen slettes.