Spørsmål og Svar

Her finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål fra andre elever og foreldre. Elkjøp vil oppdatere denne siden fortløpende for å holde dere så informert som mulig.

 

GENERELL INFORMASJON:

Hvor finner jeg mer informasjon om elev-PC ordningen?

SVAR: Du kan lese mer om elev-PC-ordningen på https://www.tffk.no/tjenester/skole-og-opplaring/elevtjenester/elev-pc/

Hvor kan jeg henvende meg om jeg har andre spørsmål rundt elev-PC-ordningen?

SVAR: Du kan ringe Elkjøp på telefon 480 33 111 eller du kan sende oss en e-post til elevpc@elkjop.no

 

SPØRSMÅL OM BESTILLING:

Kan jeg bestille flere PC-er på elev-PC-ordningen?

SVAR: Nei, fylkeskommunen subsidierer kun 1 PC per elev. Alle bestillinger blir sendt til fylkeskommunen for godkjenning.

Jeg går Vg2, men bestilte ikke PC gjennom fylkeskommunen da jeg gikk på Vg1 i fjor. Kan jeg bestille PC nå?

SVAR: Nei, ordningen gjelder bare mens du går Vg1. Dersom du ikke fyller vilkårene for å kjøpe datamaskin gjennom fylkeskommunen må du enten bruke en datamaskin du har fra før eller kjøpe en ny datamaskin gjennom en oridinær forhandler. 

Jeg skal begynne på privatskole i Troms eller Finnmark. Kan jeg bestille maskin gjennom fylkeskommunen?

SVAR: Troms og Finnmark fylkeskommunes PC-ordning gjelder kun for elever ved de offentlige skolene i Troms, Finnmark og elever ved Nordborg vgs. Du kan kontakte skolen du skal begynne på for å få informasjon om deres PC ordning.

Hvor mye koster det å få maskinen sendt til nærmeste postkontor?

SVAR: Det er gratis å få maskinen sendt til nærmeste postkontor.

Jeg har bestilt PC, men ikke mottatt ordrebekreftelse på e-post. Er bestillingen registrert?

SVAR: Sjekk om ordrebekreftelse har lagt seg i SPAM filteret i ditt e-post program. Alle bestillinger blir først sendt til fylkeskommunen for godkjenning. Ordrebekreftelse blir ikke sendt før bestilling er godkjent av fylkeskommunen og effektuert av Elkjøp. Det kan derfor gå noen dager fra du bestiller PC-en til du mottar ordrebekreftelse.

Jeg har bestilt PC, men det er ikke trukket penger fra kontoen min. Er bestilling registrert?

SVAR: Pengene trekkes først når bestillingen er godkjent av fylkeskommunen. De fleste bestillinger godkjennes innen 3 virkedager etter bestilling. Det kan derfor ta noen dager før pengene trekkes fra kontoen.

 

SPØRSMÅL OM LEVERING:

Kan jeg få maskinen levert til andre steder enn nærmeste postkontor?

SVAR: Nei, velger du postpakke når du bestiller maskinen så blir den sendt til nærmeste postkontor.

Kan jeg få levert PC-en på skolen jeg skal begynne på?

SVAR: Nei, du kan kun velge mellom å få PC-en sendt til nærmeste postkontor.

Hvis jeg bestiller tilbehør, kommer dette i en egen forsendelse/postpakke?

SVAR: Ja, bestiller du tilbehør vil det i de fleste tilfeller bli sendt sammen med maskinen, men noen tilbehørsartikler ligger på eksternt lager og kan bli sendt som egen forsending. Dette vil si at du kan motta opp til 2 pakker fra Elkjøp. Følg derfor med om du får ett eller flere sporingsnummer.

 

SPØRSMÅL OM SERVICE, REPARASJON OG SUPPORT:

Da jeg skrudde på PC-en min for første gang, så oppdaget jeg at den ikke fungerte. Hva gjør jeg?

SVAR: Du har 7 dagers utvidet garanti (DOA - dead on arrival) fra datoen du mottok PC-en. Det er derfor viktig at du skrur på PC-en med en gang du har mottatt den slik at evt feil blir oppdaget. Hvis det har gått mer enn 7 dager fra du mottok PC-en til du oppdaget feilen, så gjelder vanlige rettningslinjer ved garanti. Se "Service & Support" for hvordan du registrerer en service.

Jeg har problemer med min PC eller har hatt et uhell med PC-en som gjør at den ikke fungerer. Hva gjør jeg?

SVAR: Gå til Service & Support-siden og fyll inn det elektroniske serviceskjemaet. Elkjøp vil ta kontakt med deg så snart som mulig.

Jeg har en datamaskin fra før. Kan jeg kjøpe forsikring og serviceavtale til denne?

SVAR: Nei, uhellsforsikringen og serviceavtalene følger PC-ene og kan ikke kjøpes separat.

Jeg har problemer med min PC eller har hatt et uhell med PC-en som gjør at den ikke fungerer. Kan jeg levere den inn på nærmeste Elkjøp-butikk?

SVAR: Nei, du må du registrere en servicehenvendelsen i Elkjøps Elev-PC portal. Gå til Service & Support-siden og fyll inn det elektroniske serviceskjemaet. Elkjøp vil ta kontakt med deg så snart som mulig. Sammen med deg vil vi komme frem til beste serviceløsning.

Jeg har problemer med min maskin og ønsker å gjenopprette den til original tilstand. Hva gjør jeg?

SVAR: Du har mulighet til å gjøre dette selv da det er opprettet et eget gjenoppretingsmedie på din maskin. Veiledning

Kan jeg lage meg et eget gjenoppretingsmedie og i tilfelle ja, hvordan gjør jeg dette?

SVAR: Ja du kan lage ditt eget gjenopprettingsmedie. Følg denne veiledningen så får du laget dette. Du må ha en USB-minnepenn som er på minimum 16 GB før du begynner. Veiledning

Jeg tror jeg har fått virus på min PC. Hva gjør jeg?

SVAR: Har du fått virus på din PC så er den beste løsningen å tilbakestille PC-en til fabrikkoppsett. Dette gjøres ved å kjøre "gjenopprettingsprogrammet" i Windows 10. Klikk her for å se guide for gjenoppretting. Ta gjerne kontakt med skolens IT-avdeling eller Elkjøps elev-PC team hvis du har spørsmål eller trenger veiledning vedrørende gjenoppretting.

Min PC har blitt kraftig skadet eller vannskadet. Hva gjør jeg?

SVAR: Er maskinen din kraftig skadet, eller vannskadet må den sendes inn til PC-produsentens verksted for reparasjon. Fyll ut det elektroniske serviceskjema i elevportalen, klargjør maskinen for sending og vent på instruksjoner fra Elkjøps elev-PC team. Som eier av PC-en må pakke ned PC-en i en forsvarlig forpakning og levere den inn på skolens IT-avdeling.

Elkjøps elev-PC team vil følge prosessen videre og holde deg oppdatert.

Hvordan kan jeg følge eller sjekke status på min servicehenvendelse?

SVAR: Når du registrerer en servicehenvendelse i Elkjøps Elev-PC portal så vil du motta en e-post og SMS med bekreftelse. I e-posten og SMS vil du finne en link du kan klikke på for å følge status på din servicehenvendelse. Du kan også ta kontakt med Elkjøps Elev-PC team på elevpc@elkjop.no 

 

TILBEHØR TIL DIN ELEV-PC:

Jeg trenger ny lader til min elev-PC. Hvordan bestiller jeg dette?

SVAR: 

Dette kan bestilles hos Elkjøps elev-PC team. Du sender en e-post til elevpc@elkjop.no eller ringer 480 33 111 for bestilling. Ved bestilling av ny lader vil du motta en rabattkode som kan benyttes på elkjop.no. Du finner laderen her.

Elevpris på lader: 300,- ink MVA.